LED Videowall

Vaak worden de termen LED-scherm, Ledwall of LED videowall door elkaar gebruikt terwijl hetzelfde bedoeld wordt: een grote ‘televisie’ op basis van LED technologie. Met behulp van een PC en eenvoudige software van The LedWall kan er allerlei soorten media op worden getoond: full colour video’s, animaties, teksten en afbeeldingen.

LED videowalls bieden onbeperkte mogelijkheden
LED schermen hebben veel toepassingen en nemen vele verschillende vormen aan. Zo kunnen LED videowalls binnen gebruikt worden om bijvoorbeeld een winkel een betere uitstraling te geven met licht en beeld. Maar ook buiten kunnen LED walls ingezet worden om bijvoorbeeld veel exposure te genereren met groot formaat schermen.

Led videowalls zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen
Een LED videowall wordt opgebouwd uit LED panelen. Op deze wijze is een LED scherm op te bouwen tot verschillende gewenste afmetingen. Bijvoorbeeld: 50×50 cm, 50×100 cm, 80×80 cm, 120×120 cm, etc. Wanneer deze panelen op de juiste wijze tegen elkaar aan worden geplaatst, ontstaat een naadloos en egaal beeld. De kleinste afmeting van een LED videowall is dus één panel. Er bestaan LED videowalls die groter zijn dan 200 m2.

Op welke technische specs letten bij aanschaf LED videowall
Wereldwijd zijn er vele LED fabrikanten die LED lampjes van diverse kwaliteit maken. The LedWall heeft in China een full time inkoper die voor onze klanten de beste producenten (A-merk fabrikanten) selecteert en productieprocessen monitort zodat onze klanten verzekerd zijn van de beste productspecificaties. Of het nu gaat om de helderheid (aangeduid met Mcd of Nits per m²), de leeshoek, de pixels of de levensduur van het LED lampje.

Pixels in en LED videowall
In een LED videowall bestaat een pixel uit 3 lampjes: rood, groen en blauw (RGB-kleuren). Met deze drie basiskleuren kan er full color beeld worden gemaakt. Er zijn LED videowalls met zichtbare losse lampjes (DIP) en er is een SMD techniek waarbij in een chip 3 minuscule lampjes zijn verwerkt (nieuwe techniek). De Pixel Pitch betekent de afstand tussen de pixels (van hart tot hart) onderling. Wanneer de Pixel Pitch bijvoorbeeld 10 mm is, staan de pixels 10 mm uit elkaar. De Pixel Pitch wordt gekozen op basis van de ideale kijkafstand. Een juist gekozen afstand zorgt voor de meest economische oplossing. De waarde van een LED wall is in sterke mate afhankelijk van het aantal werkelijke pixels en het daaraan gekoppelde aantal LED lampjes. Let hier, bij een eventueel vergelijk, goed op.

De ideale kijkafstand
Er bestaan bepaalde richtlijnen voor het plaatsen van een LED scherm waardoor de kijkervaring wordt geoptimaliseerd. Om de ideale kijkafstand te bepalen, is de vuistregel dat de Pixel Pitch in mm de minimale kijkafstand in meters dient te zijn: met een Pixel Pitch van 10 mm zijn de lampjes vanaf circa 10 meter niet meer te onderscheiden en vormt het beeld één geheel, met een Pixel Pitch van 16 mm vanaf circa 16 meter, etc.

De levensduur van een LED wall
De economische levensduur van een LED wall is afhankelijk van de gebruiksintensiteit en van de kwaliteit van de gebruikte elementen. Hierover een inschatting maken is dus relatief lastig. De LED videowalls van The Ledwall hebben een gemiddelde economische levensduur van 8-10 jaar, afhankelijk van de gekozen kwaliteit en service. Dat laatste is relevant want d.m.v. de juiste kalibratie kan de levensduur van de LED wall worden verlengd. De technische levensduur is gemiddeld langer dan de economische, maar wij verwachten dat na deze periode de meeste eigenaren kiezen voor een hogere kwaliteit LED scherm.

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Een LED-scherm is betaalbaarder dan je denkt. Bereken jou offerte in één minuut.!

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?